Etusivu
 / FAQ

Usein kysytyt kysymykset

Puhelimen ostaminen

Mikä on iTapsa Phones?

iTapsa Phones™ on iTapsa Services Oy:n (Y-tunnus 2476160-5) omistuksessa oleva markkinapaikka. iTapsa on Suomen tunnetuin ulkopuolisia mobiililaitehuoltoja tekevä yritys ja palvelemme valtakunnallisesti yli 10 liikkeen voimin.

Missä kunnossa myymänne puhelimet ovat?

Kaikki puhelimet on testattu ja huolettu siten, että ne toimivat moitteetta. Joissakin puhelimissa saattaa olla käytön jälkiä. Puhelimen kunto ja mahdolliset puutteet ilmoitetaan tuotekuvauksen yhteydessä. Kaikille puhelimille myönnämme 12 kk takuun, jonka voit halutessasi laajentaa lisämaksusta 24 kk.

Entä jos haluan palauttaa ostamani puhelimen?

Sinulla on kuluttajansuojalain mukainen 14 vrk palautusoikeus. Katso palautusohjeet.

Entä, jos puhelimeen tulee vika ostamisen jälkeen?

Kaikille puhelimille myönnämme 12 kk takuun tai lisämaksusta 24 kk takuun. (Katso takuuehdot) Jos takuuaikana puhelimeen tulee ongelmia, voit huollattaa puhelimen maksutta missä tahansa iTapsan toimipisteessä tai postittaa puhelimen huoltoon.

Takuu ei kuitenkaan kata mekaanisia vikoja, kuten pudottamisesta johtuvaa näytön särkymistä.

Puhelimen myyminen

Miten myyn iPhoneni?

Saat puhelimellesi hinta-arvion opastetun puhelimen myyntisivun kautta. Kun olet täyttänyt puhelimen myyntilomakkeen, voit tuoda sen mihin tahansa liikkeeseemme tai lähettää laiteen postitse meille. Postitusohjeet saat myyntilomakkeen täyttämällä.

Kuinka nopeasti saan rahat?

Jos tuot puhelimen liikkeeseen, saat rahat tilisiirtona 1-2 kuluessa siitä, kun teknikkomme ehtii arvioida puhelimen kunnon. 

Jos lähetät puhelimen postitse meille, saat rahat muutamassa päivässä tilisiirrolla siitä, kun olemme arvioineet puhelimesi kunnon.

Liity iTapsa Phones sisäpiiriin!

Saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.